تبلیغات
zendegiziba - غذاهای سنتی اصفهان
 
zendegiziba
یکشنبه 21 آبان 1396 :: نویسنده : نویسنده Ž


 هر شهر و استانی غذاهای محلی و سنتی ای دارد که از مهم ترین جاذبه های اجتماعی به شمار می رودکه گویی به نحوی شناسنامه آن شهر محسوب می شوند. از غذاهای محلی بگیرید تا صنایع دستی تا مکان های گردشگری . همه و همه نمادی از یک شهر و استان محسوب می شوند که اتفاقا مردمان آن منطقه تعصب خاصی نسبت به آنها دارند. البته گاهی به دلیل سیر و سفرهایی که همیشه باب بوده، این تحفه ها دست به دست چرخیده و به شهرهای دیگر قرض داده شده اند. تقریبا همه انواع خوراک ها در این استان تهیه و طبخ می شود ولی برخی از آن ها خاص خود مردم استان است كه در همه شهرها، بخش ها و دهستان ها تهیه شده و طرز استفاده آن از این خطه به نقاط دیگر ایران رفته است. غذای بریانی اصفهان در تهران از این دست غذاهاست که توسط آشپزان ماهر طبخ میشود و همواره مورد استقبال گردشگران قرار می گیرد.

غذاهای محلی هر شهر و استانی، ممکن است در مکان هایی دیگر پخته و استفاده شوند و حتی دست مایه تغییر شده باشند. اما باید این نکته را به خاطر سپرد هر غذایی شناسنامه و اصالتی برای خودش دارد که همیشه با آن باقی می ماند.

مشهورترین غذای سنتی اصفهان بریونی است. غذاهای دیگری چون:کوفته سبزی،کاله جوش، اماج، آب گوشت و سیب‌زمینی (گوشت و لوبیا)، كاچی هفت دختر (كاچی بی‌بی حور)و… از دیگر غذاهای سنتی استان اصفهان به شمار می آیند. گز از شیرینی‌های معروف و سوغات اصلی اصفهان است که با کیفیت بالایی در این منطقه تهیه می شود و شهرت زیادی دارد.

در این مقاله سه نوع از غذاهای مشهور اصفهان را معرفی و طریقه طبخ آن را توضیح خواهیم داد.

بریانی اصفهان :

بریانی اصفهاندر اصفهان غذایی سالم و مغذی و مشهور است . غذایی که مخصوص نهار که از گوشت گوسفند و جگرسفید تهیه می‌شود. بدون شک یکی از معروف ترین و لذیذترین غذاهای سنتی اصفهان بریان و یا همان بریونی خودمان است؛ غذایی که بهترین و خوش طعم ترین آن را باید در اصفهان تجربه کنید. بریانی که ظاهری شبیه به همبرگر دارد از مخلوط گوشت گردن گوسفند، جگر سفید گوسفند، ادویه اصفهانی، پیاز، نمك و فلفل وزرد چوبه تهیه می شود.

برای تهیه ی این غذای لذیذ باید ابتدا گوشت گوسفند و دنبه را به همراه پیاز، ادویه و آب پخت. همین مراحل را باید برای جگر سفید نیز پیاده کنید. بعد از اینکه جگر پخته و آب آن تمام شد، باید آن را کمی تفت دهید. مخلوط گوشت گوسفند و دنبه را نیز بعد از پخت چرخ کنید و با کمی زعفران، نعنا خشک، نمک و فلفل بار دیگر چرخ نمایید.

مایه ی به دست آمده را به اندازه ی یک همبرگر، گرد کنید و در داخل تابه سرخ کنید. در اصفهان برای پخت بریانی تابه های مخصوص وجود دارد اما اگر دسترسی به این تابه ها ندارید، از ظروف معمولی هم می توانید استفاده کنید.

بعد از سرخ شدن بریانی روی آن را با دارچین، خلال بادام و گردو تزئین و با نان سنگک، سبزی تازه و دوغ نوش جان کنید. رستورانهایی در تهران مثل رستوران بریانی پل از پختن این غذا به خوبی بر می آیند.

 

حلیم بادمجان :

یکی دیگر از غذاهای سنتی و خوشمزه اصفهان که بارها خودمان آن را درست کرده ایم ولی نام آن را بخوبی نمیدایم حلیم بادمجان است که مواد لازم برای پخت آن : برنح -گوشت -بادنجان -پیاز داغ و نعناع داغ -كشك -نمك و فلفل می باشد.
برنج را با اب و كمی نمك میپزیم به حدی كه وا برود.گوشت كه بهتره گوشت گردن باشه رو هم میپزیم.بادمجانها را سرخ و كمی میپزیم و بعد برنج و بادنجانها را با هم كوبیده تا به خورد هم رود و سپس گوشت را افزوده و دوباره میكوبیم و در اخر كشك را افزوده و حدود نیم ساعت میگذاریم بجوشد با حرارت ملایم و بعد با پیاز و نعناع داغ تزیین میكنیم.میتونید بنا بر سلیقه پیاز داغ را داخل خود حلیم بادنجان هم بریزید. به جای كوبیدن هم میتوانید مواد را چرخ كنید.

گوشت و لوبیا :گوشت گوسفند به همراه لوبیا سفید و سبزی (تره – جعفری – شنبلیله )را میگذاریم با هم بپزند البته نمك وفلفل یادتون نره.سبزی ها را خیلی ریز نكنه چند تكه كنید كافی است .بعد از پخت مواد را از قابلمه خارج كنید و بكوبید .با اب غذا میتونید تلیت كنید (مثل ابگوشت).كمی هم برنج میتونید به مواد اضافه كنید برای لعاب غذا.

خورشت ماست :

شاید با شنیدن نام خورش منتظر چیزی شبیه به قورمه سبزی باشید که با برنج سرو می شود. اما این خورش معروف اصفهانی ها کاملا با تصورات شما فرق دارد و بیشتر به عنوان دسر رو می شود.

خورش ماست یکی از غذاهای سنتی اصفهان است که مردم اصفهان بسته با توجه به شرایط زیستی خاص خود آن را طبخ می کنند. این غذا که ظاهری حلیمی شکل و طعمی شیرین دارد از ترکیب گوشت گردن بدون استخوان، ماست چکیده، نمک، شکر، زرده تخم مرغ، آب، گلاب، زردچوبه، زعفران و خلال پسته و بادام و زرشک به دست می آید

اگر برای ضیافتی بزرگ مانند جشن عروسی، میهمان اصفهانی ها باشید، میان انواع دسرهایی که سرو می شود، خورش ماست یکی از گزینه های حتمی است… البته اشتباه نکنید این غذا اصلا شباهتی به خورش های ما ندارد و اجزای اصلی اش را گوشت و البته ماست چکیده تشکیل می دهند و نشانه ای از یک میهمانی اصیل اصفهانی است. پس با ما همراه شوید تا با طرز تهیه این غذا یا بهتر بگویم، دسر آشنا شوید.

گوشت بدون استخوان گردن گوسفند ▪ پیاز متوسط ▪ شکر ▪ ماست چکیده▪ زرده تخم مرغ ▪ زردچوبه۰ زعفران۰ گلاب۰

ابتدا بگذارید گوشت با پیاز و کمی زردچوبه کاملا بپزد. بعد در ظرف تفلون با دست آن را ورز دهید (این کار ممکن است یک ساعت وقت بگیرد). نصف استکان از آب گوشت را نیز کم کم به گوشت در حال ورز دادن اضافه کنید تا جایی که گوشت به صورت خمیری یکنواخت شود که به راحتی کش می آید. در ظرفی دیگر، زرده تخم مرغ، ماست و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا یک جوش بزند سپس آن را از روی حرارت بردارید و این مخلوط را به گوشت اضافه کنید. آنگاه زعفران و گلاب را افزوده و دسر را در ظرف مورد نظرتان بکشید. به مدت ۲۴ ساعت دسر را در یخچال بگذارید و بعد آن را سرو کنید. یادتان باشد که ورز دادن در این دسر اهمیت بسیاری دارد زیرا در این صورت مایه ای با خاصیت کشسانی فراوان به دست خواهد آمد. جالب است بدانید که اصفهانی ها در اصطلاح به این عمل کف زدن می گویند و استفاده از دستگاهی مانند گوشتکوب برقی را به هیچ وجه توصیه نمی کنند.

این دسر با مغزهایی مانند خلال پسته و بادام و البته زرشک سرخ شده سرو می شود که بهتر است از مخلوط مغزها استفاده شود. به این ترتیب مواد مغذی متنوع تری به بدن مصرف کننده خواهد رسید. در ضمن، این دسر اصلا نمک ندارد و از ماست چکیده شور یا ترش نیز استفاده نمی شود.


بریانی اصفهان در تهران





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :